Budokan

From Genseipedia
Jump to navigation Jump to search

Budokan lå på Strøget i København, indtil det permanent lukkede i 1989. Budokan blev ledet af Bent Jakobsen. I Budokan blev der undervist i flere forskellige Kampsporter herunder bl.a. Judo, Ju-Jutsu og Karate.

Karate[edit]

I starten var det Yukio Tonegawa (også kendt som "Yukio Noro") der stod for undervisningen i karate på Budokan. Han underviste i Shinen-ryu, hvilket var det navn han selv gav stilarten. Shinen-ryu eksisterer ikke og har aldrig eksisteret i Japan. Shinen-ryu eksisterer kun i de lande, hvor Yukio Tonegawa har boet og opholdt sig. Disse lande er bl.a. Danmark og Australien. Shinen-ryu blev senere i 1976 overtaget af Bent Jakobsen der førte stilarten videre indtil 1989. Som assisterende træner havde Bent Jakobsen en af sine elever: Ahcene Bendjazia der i en årrække hjalp til med undervisningen på Budokan indtil dennes lukning i 1989.

Klubber[edit]

Fra Budokan er udsprunget en del klubber igennem årene. Disse er bl.a. Slagelse Karate Klub, Amager Karate Klub, Nørrebro Karate Klub, Genbukai, Gladsaxe Karate Klub, Stenlille Karate Klub (Seiki Karate-do Kai) m.fl.