Egedal Karate Klub

From Genseipedia
Jump to navigation Jump to search
Egedal Karate Klub

Egedal Karate Klub (dengang Stenløse Karate Klub) blev stiftet d. 4. januar 2004 af Claus Hansen (kilde: klubbens egen hjemmeside d. 15. maj 2008).

Stilart[edit]

I klubben trænes der Shinen-ryu, men fra starten i 2004 og frem til oktober 2005 hævdede man i klubben at træne Genseiryu. På klubbens hjemmeside kunne man d. 22. oktober 2005 pludselig læse følgende: "I Egedal Karate Klub træner vi stilarten Shinen Gensei-ryu. Stilarten har sine rødder i Gensei-ryu, som blev skabt/grundlagt af den nu afdøde mester Sensei Seiken Shukumine (1925-2001). Shinen Gensei-ryu er sammensat af Shinen-ryu og Gensei-ryu, som kom til Danmark i 1960erne, og den del af Gensei-ryu som i de efterfølgende år blev introduceret til Danmark. Vores træning er sammensat af kihon(basis), kata(serie af bevægelser) og kumite(kamp). Vi lægger stor vægt på at træne den del af stilarten som tidligt blev indført i Danmark, og er en af de klubber som blandt andet træner de oprindelige grund kataer, Ten-i, Chi-i , Jen-i og Sansai no kata, som udgør kernen i stilarten. Et yderligere kendetegn for stilarten er shi-ho waza (teknik i 4 retninger), og happo waza (teknik i 8 retninger) teknikkerne, som vi træner i alle grundformerne og avancerede kombinationer. Størstedelen af vores pensum oprinder fra rødderne som blev indført i 1960erne". Det bør bemærkes, at Shinen Gensei-ryu, der blev navngivet af Jan Christoffersen i oktober 2005, er en "blandet landhandel" sammensat af flere forskellige stilarter. Den primære stilart er Shotokan. Selvom klubben hævder at træne det såkaldte "Shinen Gensei-ryu", så er klubben udsprunget af Shinen-ryu, idet klubbens chefinstruktør Jan Christoffersen er elev af Ahcene Bendjazia, der trænede og underviste i Shinen-ryu i Budokan på Strøget. Jan Christoffersen har også trænet hos Jackie Moos. Egedal Karate Klubs instruktør, Claus Hansen, er elev af Jan Christoffersen fra Gladsaxe Karate Klub.

Instruktører[edit]

Jf. information på henholdsvis Egedal Karate Klubs og Gladsaxe Karate Klubs egne hjemmesider, så er det Jan Christoffersen der har stået for, og fortsat står for alle "gradueringer" - herunder gradueringer af Claus Hansen - i både Gladsaxe Karate Klub og således også Egedal Karate Klub.

Ikke del af Genseiryu[edit]

Hverken Egedal Karate Klub eller klubbens instruktører har nogensinde haft noget som helst med Genseiryu at gøre, og det giver derfor ikke mening, at klubben sammen med Gladsaxe Karate Klub d. 22. oktober 2005 pludselig begyndte at kalde sig for Shinen Gensei-ryu.