Kata Zenshu (DVD)

From Genseipedia
Jump to navigation Jump to search
Kata Zenshu (DVD)
  • Oprindeligt udgivet på www.genseiryu.dk d. 17. december 2006, flyttet til Genseipedia d. 25. oktober 2018.

Alle KATA m.m. er på DVD blevet udgivet af Genseiryu Karate-do International Federation, og henvender sig specielt til alle udøvere af Genseiryu. Denne DVD er således ikke en DVD skabt til instruktører med henblik på at undervise. DVD'en er på både japansk og engelsk. Denne DVD er omfattet af Lov om Ophavsret og er således ulovlig at kopiere uanset metode og form.

Indhold[edit]

I 1984 udgav Kunihiko Tosa, 9.dan, den første og hidtil eneste bog om Genseiryu. Bogen fik titlen "Genseiryu Karate-do Kyohan 2", og ikke som man ellers kunne have forventet "Genseiryu Karate-do Kyohan 1" (Kyohan betyder Mester Tekst). Udgivelse af bøger var dengang ekstremt dyrt i Japan og enormt tidskrævende. Valget stod derfor mellem udgivelsen af enten den avancerede udgave (Kyohan 2) eller den simple udgave (Kyohan 1). Forfatteren, Kunihiko Tosa, valgte efter nøje overvejelse, at udgive den avancerede bog "Kyohan 2", idet han mente, at en bog om de noget sværere kata'er ville være bedre for Genseiryu som helhed. Kyohan 2 omhandler de mest avancerede kata'er i Genseiryu. Herfra er dog undtaget de fire våben-kata'er (Nunchaku/Stav) samt de syv Shitei Kata som ellers også trænes i Genseiryu. Bogen er stadig den eneste af sin slags om Genseiryu nogensinde udgivet i såvel Japan som resten af verden. Som opfølgning på denne bog, har Kunihiko Tosa nu givet licens til udgivelsen af en DVD om Genseiryu's Kata'er. I Europa har Genseiryu.dk (chefinstruktør Peter Lee) som den eneste fået licens til at forhandle denne DVD, der indeholder de 15 vigtigste kata'er og 6 shiho'er (inkl. Happo Nuki). Dette er i lighed med bogen den første og eneste udgivelse på DVD/video som nogensinde er udgivet i Genseiryu's navn under officiel licens fra Honbu Dojo (hovedkvarteret) i Tokyo, Japan. Der er i alt 3 shiho (inkl. Happo Nuki) samt 25 kata i Genseiryu's pensum. Nedenstående er en komplet liste over de shiho'er og kata'er der trænes i Genseiryu. Ud for hvert nummer og navn er anført et (+) for hver shiho/kata der er med på DVD'en og et (-) for hver shiho/kata der ikke er med på DVD'en.

Shiho/Happo[edit]

  • Zenkutsu-dachi Shiho Tsuki (+) (ikke længere del af pensum)
  • Zenkutsu-dachi Shiho Tsuki Keri (+)
  • Kokutsu-dachi Shiho Tsuki (+) (ikke længere del af pensum)
  • Kokutsu-dachi Shiho Tsuki Keri (+) (ikke længere del af pensum)
  • Shiho Nuki (+)
  • Happo Nuki (+)

Kata[edit]

Shitei Kata (All Japan Karate-do Federation)[edit]

Kobudo (Stav/Nunchaku)[edit]

Alle Shitei Kata nævnt ovenfor følger til enhver tid de retningslinier som er udstedt af det nationale japanske karate forbund: All Japan Karate-do Federation (JKF). Alle andre af ovenstående shiho'er og kata'er følger de til enhver tid gældende regler og retningslinier som håndhævet af det eneste officielt anerkendte forbund: Genseiryu Karate-do International Federation (GKIF).

Kilder[edit]